(Olvasási idő: 1 - 2 perc)

A Minecraft egy szuper multiplatformos () játék, amit különböző kiegészítőkkel lehet még élvezetesebbé tenni. Android esetén a Google Play a legbiztonságosabb forrása az androidos alkalmazásoknak. Mindkét állítás igaz, azonban az ESET kutatóinak eredményei alapján van egy DE! Az elmúlt időszakban ugyanis 87 olyan alkalmazást azonosítottak a Google Play Áruházban amely valamilyen fenyegetést jelent az androidos verzió felhasználóira.

Ezek a hamis kiegészítők két nagy csoportra oszthatók: hirdetésmegjelenítők és átirányítások.

A hirdetésmegjelenítők egyetlen feladata hirdetések agresszív megjelenítése. A felhasználók azonban nem kedvelik az ilyen tevékenységet, ezért az ilyen alkalmazások többnyire negatív visszajelzéseket kapnak.

Az átirányítással operáló hamis alkalmazások fertőzött weboldalakra irányítják a felhasználót, ahol zavaró, kéretlen tartalmak jelennek meg. Nyilvánvalóan ezek az alkalmazások esetében is sok a negatív visszajelzés.

A legbiztonságosabb forrás természetesen a játék hivatalos oldala, de az ott elérhető választék nem mindenkinek elegendő. A különféle alkalmazásboltokból és más helyekről rengeteg különféle kiegészítő tölthető le. Ha androidos készülékre telepített Minecrafthoz töltesz le valamilyen kiegészítőt, olvasd el a visszajelzéseket (az alacsony átlag, vagy sok negatív visszajelzés figyelmeztető jel lehet!), telepítéskor nézd meg, mihez kér az alkalmazás hozzáférést és persze legyen egy jó biztonsági alkalmazás az eszközön telepítve! 

Minecraft bővítmény a Play Áruházban - Vélemények

Figyelmeztető jel lehet a sok negatív visszajelzés. Ha az alkalmazás nemcsak haszontalan, de nem kellően stabil, vagy veszélyezteti az eszköz biztonságát, a felhasználók sarkosan fogalmaznak.

Minecraft bővítmény a Play Áruházban - Engedélykérések

Ugyancsak fontos információ, hogy a telepíteni kívánt alkalmazás milyen engedélyeket kér. Egy útmutató számára ez a két jogosultság sem biztos, hogy szükséges. Emellett a frissítések során (amelyek a legtöbbször automatikusan települnek) további jogosultságokat is igényelhet az alkalmazás. Sok esetben előfordul, hogy a megszerzett adatokat az alkalmazások fejlesztője továbbértékesíti. 

A cikk képei nem kártékonyként megjelölt alkalmazáshoz tartoznak, csak illusztrációként szolgálnak.

Ha tetszett az írás, oszd meg barátaiddal, kövesd a Gyerek.Net.Info Facebook oldalát!
Csatlakozz az Internetes biztonság - gyerekeknek, felnőtteknek csoporthoz!
Véleményedet, kérdéseidet megírhatod a Facebookon, vagy regisztrációt és bejelentkezést követően itt a weboldalon.

Nincs jogosultságod hozzászólás beküldésére. Kérlek jelentkezz be!

Comments powered by CComment