(Olvasási idő: 1 - 2 perc)

Ha van gyereked, aki még nincs 13 éves és van androidos mobilja, akkor Te is szembesültél azzal, hogy a Google fiók létrehozásához a betöltött 13. születésnap az egyik feltétel (Google fiók nélkül nincs Play Áruház, alkalmazásfrissítés és sokminden más sem). Éppen ezért nagyon megörültem, amikor arról olvastam, hogy a Google végre lépett és megoldotta ezt a problémát.

Google Play Áruház - Family Link

A megoldás: Google Family Link! Azaz csak majdnem... 

A Google Family Link az, amire már vártunk jó ideje, a baj csak az, hogy valójában nem megoldás! Legalábbis nem mindenhol és nem mindenkinek. Teljesen magyar nyelvű tartalom ismerteti a gyermekek számára létrehozható Google fiókkal, illetve a Family Link alkalmazással kapcsolatos tudnivalókat. Ezek között szerepel, hogy Egyesült Államok-beli tartózkodási hely (ellenőrzi a Google), valamint a gyermeknek Android 7 (Nougat), vagy néhány Android 6 (Marshmallow) operációs rendszert futtató eszköz közül valamelyikkel kell rendelkeznie (az androidos verzió feltétel elég sok felhasználót kizár még az USA-ban is). A programba jelenleg csak meghívóval lehet bekerülni, amit a Google-tól kell igényelni.

El is indítotam a meghívó-kérést:

Google Family Link meghívó kérése

Én az első szűrőn se jutottam át, ahogy látható. A rendszert persze ki lehet játszani, de a tényleges felhasználáshoz nem érdemes. Természetesen kértem értesítést arról, ha Magyarországon is elérhetővé válik majd és be is számolok majd a szolgáltatás használatáról. Javaslom Neked is, ha érintett vagy, iratkozz fel!

A Goole Family Link (Családi kapcsolat) az ismertetés szerint egy szülő(k) által felügyelt Google fiók a gyereknek és egy szülői felügyelet alkalmazás egyfajta keveréke. Ez utóbbi funkciót a Family Link alkalmazás valósítja meg (gondolom). Az információk alapján úgy gondolom, hogy egy szülői felügyelet alkalmazás (néhány ilyen alkalmazásról olvashatsz itt: Szülői felügyelet (Parental Control)) továbbra is szükséges lesz a Family Link képességeit kiegészítendő.

Hogy addig is mit lehet tenni, ha nem akarsz teljesen szabálytalan Google fiókot készíteni a gyerekednek? A 11 és fél... Maradhat? című cikkben már írtam egy lehetséges megoldásról és a szükséges beállításokról. A hivatkozás a cikk megfelelő részéhez visz, de érdemes az egészet elolvasni.

Ha tetszett az írás, oszd meg barátaiddal, kövesd a Gyerek.Net.Info Facebook oldalát!
Csatlakozz az Internetes biztonság - gyerekeknek, felnőtteknek csoporthoz!
Véleményedet, kérdéseidet megírhatod a Facebookon, vagy regisztrációt és bejelentkezést követően itt a weboldalon.

Nincs jogosultságod hozzászólás beküldésére. Kérlek jelentkezz be!

Comments powered by CComment