(Olvasási idő: 1 - 2 perc)

A Joomla! Projekt 2017. szeptember 19-én elérhetővé tette a Joomla! 3.8 kiadást. A Joomla! 3.8 két nagyobb és több, mint 300 kisebb továbbfejlesztést tartalmaz, valamint megoldást jelent két biztonsági problémára is. Telepítés előtt javasolt tesztelni és a teljes weboldalról - adatbázis és állományterület - mentést készíteni.

Joomla! 3.8Forrás: www.joomla.org

Fejlesztések

Fejlett útválasztó. Az új útválasztó régen várt újdonsága, hogy kérésre képes azonosítók nélküli szép linkeket előállítani.

Jomla! 4 kompatibilitási réteg. A Joomla! 4 sok újdonságot hoz majd, nemcsak a szolgáltatások, hanem a kódolás területén is. Ez a réteg a váltás zökkenőmentességének előkészítését szolgálja.

Továbbfejlesztett mintaadat telepítés. A Joomla! mindig is lehetőséget adott minta adatkészlet telepítésére. Ez a lehetőség most már nem csak a telepítés során, hanem később, az adminisztrációs felületről is elérhető. A felhasználók is előállíthatnak saját adatkészletet és a bővítmény fejlesztők is könnyen telepíthetnek mintaadatokat.

PHP 7.2 titkosítás támogatás. A PHP 7.2-ben megjelenő titkosítás funkció támogatása.

Hibajavítások

A teljes csomag letölthető innen: Joomla! 3.8.0 (teljes angol nyelvű (UK) változat)

Frissítő csomagok: Joomla! 3.7.5-ről 3.8.0-ra. Valamennyi, a verzióhoz kapcsolódó frissítő csomag elérhető ITT!

Új telepítés, és technikai követelmények. A telepítési leírás angol nyelvű, a Joomla! 3.x verzió telepítését mutatja be. A 3.x verzió telepítéséről szól magyar nyelven a Joomla! 3.x telepítése saját gépen című cikk. Frissítés előtt érdemes elolvasni az erre vonatkozó javaslatokat ITT.

Fontos! A Joomla! 1.5 és a Joomla! 2.5 támogatási időszak a lezárult, a Joomla! Projekt nem biztosít további javításokat ezekhez a verziókhoz. ITT angol nyelvű tájékoztató olvasható az elérhető javításokról.

A legfrissebb magyar nyelvi kiegészítés: Magyar nyelvi csomag Joomla! 3.7.5 verzióhoz 3.7.5v2.

Joomla! 3.8 frissítés

A verzió kiadásáról szóló cikk angol nyelven: https://www.joomla.org/announcements/release-news/5713-joomla-3-8-0-release.html

Forrás: www.joomla.org

Nincs jogosultságod hozzászólás beküldésére. Kérlek jelentkezz be!

Comments powered by CComment