(Olvasási idő: 1 - 2 perc)
2015. január 13.-án jelent meg a developer.joomla.org weboldalon a hír, miszerint hamarosan érkezik a Joomla! 3.4 verzió.
A cikkben jelzett menetrend:
  • 2015. január 20. Szolgáltatások véglegesítése.
  • 2015. január 27. Joomla! 3.4 Beta 1
  • 2015. február 3. Joomla! 3.4 Beta 2
  • 2015. február 10. Joomla! 3.4 RC
  • 2015. február 17. Joomla! 3.4 verzió kiadás
Az elmúlt időkre az volt a jellemző, hogy a meghirdetett határidők szinte minden esetben csúsztak. Remélem, hogy most másképpen lesz, és egy hónap múlva végleges változatban próbálhatjuk ki kedvenc tartalomkezelőnk legújabb verzióját.
 
Addig is néhány előzetes információ a verzió újdonságairól:
  • Microdata integráció folytatása. A microdata (mikroadat) egy olyan jelölési, címkézési rendszer, amely a keresők számára jelzi a megjelölt adat típusát (pl. név, cím, kezdő- vagy végdátum, időpont, stb.) A mikroadat jelölés kézzel is elvégezhető, de a Joomla!-ba integrált megoldás kényelmesebb, jobb lesz. A témával foglalkozó cikkek: Google Webmestereszközök Súgó - A mikroadatokrólGoogle Webmestereszközök Súgó - Tudnivalók a bővített kivonatokról és a strukturált adatokról 
  • Publikus oldali modulszerkesztés. A weboldalon megjelenő modulok, amennyiben a bejelentkezett felhasználó jogosultsága lehetővé teszi, a modul szerkeszthetővé válik.
  • A Weblinkek komponens kiemelése a normál telepítőkészletből. A Weblinkek komponens, a hozzá tartozó modulokkal és beépülőkkel (pluginek) egy külön telepíthető bővítménybe kerülnek át. A bővítmény a Joomla! telepítés webről beépülője segítségével közvetlenül is telepíthető lesz a Joomla Extension Directory (JED) webhelyről. Ha ez a lehetőség valamilyen oknál fogva nem áll fenn, akkor letöltést követően a hagyományos telepítési eljárások is használhatók.

 Egy korai változatot letöltöttem és telepítettem. A tapasztalatokkal egy következő cikk foglalkozik majd.

Forrás: developer.joomla.orgsupport.google.com

Nincs jogosultságod hozzászólás beküldésére. Kérlek jelentkezz be!

Comments powered by CComment