(Olvasási idő: 2 - 3 perc)

Idén a CMS Critic oldalon nem találtam nyomát az évek óta meghirdetett CMS Critic Awards-nak. A Joomla! 2014 óta minden évben díjazott volt valamelyik kategóriában, de 2005-ös alapítása óta nem volt év, amikor ne kapott volna valamilyen elismerést. Idén egy másik oldal megmérettetésén szerepelt kiválóan kedvenc tartalomkezelőnk a Joomla!

TrustRadius oldalán 2020 legtöbbre értékelt tartalomkezelő rendszerei között ért el rangos helyezést. Ez az oldal felhasználói vélemények alapján rangsorolja a legkülönfélébb alkalmazásokat. Nemcsak egyszerű szavazás ez, hanem jó néhány szempont szerinti értékelés egy tízes skálán. Az értékelések átlaga alapján számolja ki a TrustRadius algoritmusa a trScore-t. A versenyben való részvételhez legalább 10 értékelésre van szükség. A Top Rated minősítés feltétele a legalább 7,5 trScore elérése. A tartalomkezelő kategória Top 5 lista szereplői:

Crownpeak DXM Crownpeak DXM (34 értékelés) - 9,4 trScore

Wordpress WordPress (2 471 értékelés) - 8,4 trScore

Wix Wix (213 értékelés) - 8,3 trScore

Joomla! Joomla (244 értékelés) - 8,1 trScore

MS SharePoint MS SharePoint (1 596 értékelés) - 7,7 trScore

A Top 5 szereplői két külön ligában játszanak. A Crownpeak és a SharePoint kifejezetten vállalati alkalmazások. Mind áruk, mind az üzemeltetésükhöz szükséges erőforrások és szaktudás miatt a gyakorlatban elérhetetlenek a magánfelhasználók, mikrovállalkozások és a kisebb tartalomkészítők számára. A SharePoint emellett a vállalaton belüli tudás- és információ megosztás eszköze. A WordPress, a Wix és a Joomla! is alapvetően ingyenes, gyorsan használatba vehető webes tartalomkezelő rendszert kínál.

A Crownpeak DXM viszonylag kevés értékelésből ért el kimagasló eredményt, a WordPress értékeléseinek számán jól látszik a hatalmas felhasználói bázis. Mindent összevéve a Joomla! eredménye jónak mondható egy ilyen mezőnyben.

A részletes adatok megmutatják, mit tartanak az értékelők leginkább fejlesztésre várónak a Joomla! vonatkozásában. Az online képzés és a teljesítmény terén látnak leginkább fejleszteni valót. Az erősségek a használhatóság, az elérhetőség, a támogatás és a skálázhatóság.

A funkcionalitás is javítható. Itt a webes tartalom létrehozása van fókuszban leginkább: a szerkesztő, a közzétételi munkafolyamat és az űrlapkészítés a fejlesztendőnek látott területek az értékelést adó felhasználók szerint. A biztonság ugyanakkor jó értékelést kapott.

A Joomla! évek óta ér el jó eredményeket a CMS Critic, idén pedig a TrustRadius szavazásain. Az eredmények jól mutatják a Joomla! és a mögötte álló közösség erejét. Hosszú évek óta használt kedvenc tartalomkezelőm idén lett 15 éves. Remélem, hogy még hosszú évekig segít valamennyi jelenlegi és a jövőben csatlakozó felhasználójának céljai elérésében. A Joomla! egyszerre nonprofit, közösségi és kereskedelmi projekt. Használják magánszemélyek, nonprofit és civil szervezetek és különböző méretű vállalkozások. Az ingyenesen használható alaprendszert rengeteg ingyenes és fizetős kiegészítés teszi széleskörűen használható tartalomkezelő rendszerré. Szinte minden feladatra van (ingyenesen, vagy több-kevesebb pénzért elérhető) megoldás. Akár tíz perc alatt is létrehozhatsz működő és persze használható weboldalt a Joomla! segítségével.

Idén nem kell szavazni, elég örülni az újabb sikernek! Használd és támogasd a Joomla!-t, amely egy egyszerűen és jól és ingyenesen használható tartalomkezelő rendszer.

Nincs jogosultságod hozzászólás beküldésére. Kérlek jelentkezz be!

Comments powered by CComment